21
jun
2017
0

Jaarlijkse bijeenkomst Biografie Instituut

Vandaag, 21 juni, is het weer zover! Alle biografen van het Biografie Instituut komen bijeen om teksten van elkaar te lezen en deze van commentaar te voorzien. Aansluitend gaan we met elkaar dineren. Een gezellige dag dus, maar ook zeer nuttig om de teksten van anderen te lezen en commentaar te krijgen op je eigen stuk. Mijn bijdrage betreft een concept-hoofdstuk over Jelle Zijlstra en het kabinet-Den Uyl. Hierbij een kleine preview van de voorlopige tekst:
‘Wat zou hij daar nu weer mee voor hebben,’ dacht Zijlstra toen hij in het najaar van 1978 werd uitgenodigd om het nieuwe boek van Joop den Uyl, Inzicht en uitzicht, ten doop te houden. Riep Den Uyl willens en wetens onheil over zichzelf af door een van zijn felste critici te benaderen? Of zag Joop dit anders?’
Samen met Chris Hietland, die een biografie schrijft van André van der Louw en Coen Brummer, die werkt aan een biografie van Samuel van Houten, gaan we als politieke biografen er eens goed voor zitten vanmiddag!

Leave a Reply