20
nov
2018
0

Jelle zal wel zien

Het aftellen is echt begonnen. Nog een week tot 29 november, de dag waarop ik mijn proefschrift mag verdedigen in Groningen. De ceremonie zal plaatsvinden om 14.30 in het Academiegebouw en is openbaar. Een dag later zal mijn boek in de verkoop gaan. Hier zien jullie de voorkant van het boek: Jelle zal wel zien. Een titel die enerzijds verwijst naar 1966, het jaar waarin Zijlstra premier werd en zijn reputatie en gezag tot ongekende hoogte stegen. Anderzijds verwijst Jelle zal wel zien naar zijn politieke stijl en de kern zijn van leiderschap en charisma. De zinsnede van Wim Kan vatte namelijk het alomtegenwoordige vertrouwen samen in Zijlstra’s expertise. Als econoom in de politiek stond hij op het voetstuk van de wetenschap. Hij leek daardoor boven de partijen uit te stijgen. Hij vertegenwoordigde een groter gelijk. Het gelijk van de deskundige: Jelle zal wel zien.

Leave a Reply