4
dec
2018
0

Eerste boek aangeboden aan bankpresident Klaas Knot

Op donderdagmiddag 29 november verdedigde ik in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen mijn proefschrift over het leven en werk van Jelle Zijlstra. Tegenover mij namen vijf opponenten plaats: prof.dr. Klaas Knot (DNB-RUG), prof.dr. Carla van Baalen (RU), prof.dr. Gerrit Voerman (RUG), prof.dr. Mathieu Segers (UM) en dr. Johan van Merriënboer (RU).

In aanwezigheid van familie en vrienden en ook de vijf kinderen van Jelle Zijlstra verliep de verdediging van mijn proefschrift na wens, ondanks de spanning. Na 45 minuten vraag, antwoord en discussie zat de ceremonie erop en mocht ik mijn bul in ontvangst nemen. Na de prachtige laudatio van mijn eerste promotor Hans Renders mag ik mij nu doctor noemen.

Na afloop van de verdediging heb ik, op de trappen van het Academiegebouw, een eerste exemplaar van het boek Jelle zal wel zien aangeboden aan bankpresident Klaas Knot. Het was natuurlijk een grote eer dat de bankpresident in de leescommissie had plaats willen nemen en bovendien aanwezig was bij de verdediging. Zo kon ik de biografie van een oud-bankpresident overhandigen aan een van zijn ambtsopvolgers. Een fantastisch moment!

 

 

Leave a Reply