Publiciteit

Publiciteit

In november en december kregen mijn promotie en het boek veel aandacht in kranten en online-media. Voor een volledig overzicht verwijs ik je graag naar de website van het Biografie Instituut. Hieronder alleen een korte bloemlezing.

Op zaterdag 8 december schreef Paul van der Steen in zijn recensie in Trouw dat Jelle zal wel zien “alles behalve een biografie” is. “De biograaf rekent af met het beeld dat oud-premier Zijlstra van zichzelf creëerde.” Volgens Van der Steen is de biografie zeer geslaagd. “Een uitstekend portret”, schrijft hij. “Het sterke van Harmsma’s biografie is dat hij van Zijlstra een gelaagd personage maakt.”

Op vrijdag 14 december noemt Meindert Fennema Jelle zal wel zien in zijn recensie voor NRC “een prestatie van formaat”. “Deze biografie van de invloedrijkste politicus van Herrijzend Nederland is behalve een levensbeschrijving ook een meeslepende documentaire van het sociaaleconomisch en monetair beleid in de jaren vijftig, zestig en zeventig.”

Ben je geïnteresseerd in een lezing over Jelle Zijlstra? Neem dan via infoAjonneharmsma.nl contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Gezien Zijlstra’s lange en veelzijdige carrière is het mogelijk om tal van deelonderwerpen in mijn lezing centraal te stellen. Zo kan het accent vallen op de ontwikkeling van zijn karakter, zijn levensloop, op zijn plaats in de Nederlandse politiek of op wereld van geld en (centrale) banken waar hij deel van uit maakte.