Publiciteit

Publiciteit

In november en december kregen mijn promotie en het boek veel aandacht in kranten en online-media. Voor een volledig overzicht verwijs ik je graag naar de website van het Biografie Instituut. Hieronder alleen een korte bloemlezing.

Op zaterdag 8 december schreef Paul van der Steen in zijn recensie in Trouw dat Jelle zal wel zien “alles behalve een biografie” is. “De biograaf rekent af met het beeld dat oud-premier Zijlstra van zichzelf creëerde.” Volgens Van der Steen is de biografie zeer geslaagd. “Een uitstekend portret”, schrijft hij. “Het sterke van Harmsma’s biografie is dat hij van Zijlstra een gelaagd personage maakt.”

Op vrijdag 14 december noemt Meindert Fennema Jelle zal wel zien in zijn recensie voor NRC “een prestatie van formaat”. “Deze biografie van de invloedrijkste politicus van Herrijzend Nederland is behalve een levensbeschrijving ook een meeslepende documentaire van het sociaaleconomisch en monetair beleid in de jaren vijftig, zestig en zeventig.”

In het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2019 spreekt Joop van den Berg over “een schitterend boek”: “Wat er het meest aan schittert, is niet eens die zorgvuldigheid en kritische zin, noch de evenwichtige stijl waarin het is geschreven, maar wel Harmsma’s vermogen dwars door Zijlstra’s rationaliseringen en motiveringen van eigen gedrag en spreken heen te kijken.”

Daarnaast werd het boek in 2019 driemaal genomineerd: voor de Libris Geschiedenisprijs, de Prinsjesboekenprijs en de Disseratieprijs Praemium Erasmianum 2019-2020.

Ben je geïnteresseerd in een lezing over Jelle Zijlstra of een ander politiek, economisch of historisch onderwerp? Neem dan via infoAjonneharmsma.nl contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Na mijn promotie in november 2018 heb ik het eerste exemplaar van Jelle zal wel zien aan de zittende bankpresident Klaas Knot aangeboden. De bankpresident had eveneens geopponeerd tijdens mijn verdediging en was namens de Rijksuniversiteit Groningen een van de drie leden van de leescommissie. Een jaar later had ik de gelegenheid om het boek aan premier Rutte aan te bieden, tijdens een ontvangst in het Torentje samen met een groep collega-biografen.

 

 

Aanbieding van het eerste exemplaar van Jelle zal wel zien aan bankpresident Klaas Knot (november 2018)

 

 

Aanbieding van Jelle zal wel zien aan minister-president Mark Rutte (december 2019)